Onze werkwijze


Onze werkwijze

Waarom Inigo Advocaten?

Alle advocatenkantoren zijn slagvaardig, praktisch, toegewijd, ambitieus, resultaat- en oplossingsgericht, dynamisch, deskundig, snel, slim, gespecialiseerd en toch ook weer full service. En in Rotterdam houden we natuurlijk allemaal vast aan de Rotterdamse aanpak. 

Het zelfbeeld van de advocatuur is mooi. Maar waar kunt in de praktijk nou écht op af gaan: het is voor u als cliënt erg lastig om op kreten af te gaan, zeker voor wie niet veel te maken heeft gehad met advocaten. Waarom zou u voor Inigo Advocaten kiezen?

Inigo Advocaten onderscheidt zich van de meeste andere advocatenkantoren door direct erg duidelijk te zijn. Niet alleen of uw zaak kans van slagen heeft, maar ook over de kosten.

Als het kan geven we al aan de telefoon en in elk geval bij het eerste gesprek een inhoudelijke beoordeling van uw zaak. We hebben genoeg kennis van de materie om u zonder wachttijd een goede inschatting te geven van de kans op winst of verlies. En als we die niet direct kunnen geven verwijzen we u gericht door naar collega-specialisten van wie we het werk en de prijs-kwaliteit verhouding kennen. Zo weet u meteen waar u aan toe bent, en dat u door een (echte) specialist wordt bijgestaan.

Verder zijn we erg duidelijk over de kosten. Als u in aanmerking komt voor gefinancierde (pro deo) rechtshulp, regelen we dat gewoon. De kwaliteit van ons werk zal hier nooit onder lijden. Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging dan geven we op verzoek vooraf een begroting of inschatting van de te verwachten werkzaamheden. Op elk moment kunt u beschikken over een gedetailleerde specificatie van ons werk. En soms kunnen we afspraken maken over een vaste prijs per zaak.

Telefonisch kunnen we vaak een eerste kosteloze inschatting maken van uw zaak. Volgt er een intake/adviesgesprek op kantoor dan moet u normaal gesproken rekening houden met ons uurtarief, of de verschuldigde eigen bijdrage als er een toevoeging kan worden aangevraagd. U bent dan wel verzekerd van een deskundige, gespecialiseerde advocaat die vaak binnen dit gesprek u een volledig advies kan geven over uw positie en de de mogelijkheden.


Share by: